Binga Tupamäki

Älä äänestä minua, koska olen aasialainen - loppu etniselle jaottelulle!

Ruskeat tytöt julkaisivat netissä etnistä jaottelua tehneen kolumnin, jossa listataan kaikki ”ruskeat” ehdokkaat. Päätoimittaja Koko Hubara perustelee kolumninsa listaa sillä, että eduskunnassa pitää olla enemmän muita kuin valkoisia kansanedustajia.

Päädyin listalle olemaan se aasialainen tyttö, joka pelkällä olemassaolollaan murtaa valkoisten ylivaltaa. Tässä kuitenkin hämmennystä aiheuttaa se, että en näe valkoisuutta sellaisena asiana, jota vastaan pitää taistella. Jokaisella meillä on ihan samanlaiset mahdollisuudet ja oikeudet, oli valkoinen tai ei.

Listan ongelmana on, että se tekee selkeän jaon: valkoiset ehdokkaat vastaan kaikki muut. Henkilökohtaisesti minun toiseuden tunnetta ruokkii kaikista eniten se, että jatkuvasti halutaan korostaa kaikkien ulkomaalaistaustaisten erilaisuus valkoisista. En ole tähän asti eduskuntavaalikampanjassani kokenut tällaista esineellistämistä jonkun toisen identiteettipolitiikan hyväksi.

Haluan muistuttaa, että viimeksi Euroopassa valtion puolesta systemaattista etnistä jaottelua ja listaamista tapahtui toisen maailmansodan aikana. Tavoitteena olikin juuri todistaa perustavanlaatuinen erilaisuus kahden ryhmän välillä. Minusta on pelottavaa, että olemme siirtyneet takaisin geenit edellä -ajatteluun.

Lisäksi olen usein törmännyt väitteeseen, että eduskunnan pitää olla kuin Suomen väestö pienoiskoossa. Pitäisi muka olla suhteellisesti yhtä paljon naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja, kuten myös etnisiä vähemmistöjäkin. Muuten se on huutavaa epätasa-arvoa. En voisi olla tästä enempää eri mieltä. 

Eduskuntaan mennään tekemään politiikkaa asiakysymyksillä, ei omalla egolla. Kun puhutaan, että eduskunta edustaa kansaa, ei se tarkoita, että äänestäjä valitsee itseään geneettisesti tai muuten mahdollisimman samanlaisen edustajan. Jos veisimme tämän ajattelun äärimmäisyyksiin, pitäisi meidän oikeastaan arpoa kansanedustajat väestöpohjan mukaan.  Jokaisen tulee äänestää poliittisten mielipiteiden mukaan. Yksinään se, että olen aasialainen ja istuntosalissa ei muuta yhtään mitään.

Uskon, että Suomessa pääsemme vielä sellaiseen asetelmaan, jossa ihonvärillä ei ole mitään väliä. Tämä tarkoittaa, että minua ei pistetä suurennuslasin alle ja arvuutella uhriasemaani ulkonäön perusteella. Toivottavasti yksikään ei äänestä minua koska näkee minut kivana kiinalaisena amulettina täydentämässä kuvitteellista moninaisuutta.

Sivuhuomiona listalta puuttui näiden kriteerien mukaan ainakin kaksi ”ruskeaa” kokoomuslaista, Rita Kostama ja Joel Elmaci. Kummallista, että valkoisten adoptoima aasialainen on ruskeampi kuin esimerkiksi ruandalainen pakolainen. Luulenkin, että listan tekemisessä olisi tarvittu aika lailla paljon enemmän tarkkuutta kun ehdokkaita seulottiin läpi. Toisaalta ymmärrän, että on erittäin haasteellista toisen geenikarttaa ja taustoja arvuutella nimestä ja naamasta.

Jos Ruskeat tytöt vastustaisivat aidosti rasismia, he poistaisivat listan ja edistäisivät sellaista Suomea, jossa ihonvärini ei ole mikään syy nauttia perusteettomia etuuksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

En jätä äänestämättä sinua siksi, että olet aasialainen. Aion jättää äänestämättä ylipäätään, koska en usko, että äänestämällä voisi vaikuttaa. Ja jos äänestäisinkin, en äänestäisi ketään Kokoomuksen ehdokasta.

Iloista vaalikampanjaa toivottaen.

Miksi äänestämällä ei voi vaikuttaa

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kyllä pätevyyden ja ’arvojen’ vastaavuudesta pitäisi ratkaista kun kansalainen valitsee oman ehdokkaansa, ei ihonväri, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen tms.

Näin ainakin itse valitsen ehdokkaan jota äänestän. En katso onko mies tai nainen, ehdokkaan mielipiteet ovat tärkeimmät kriteerit, puolueen jälkeen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä perusteettomia etuja saat?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Vähintään ilmaista vaalimainontaa ruskeilta tytöiltä. Jos blogisti vaihtaisia vielä uskontoaan, hän saisi oman uimahallivuoron ja tukea sopeutumiseen esim. lyhyempien tuomioiden muodossa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kiitos. Sinun ja Sammallahden kaltaiset järkevät kokoomuslaiset antavat toivoa siitä, että joskus tulevaisuudessa Kokoomusta voi jälleen äänestää.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Niin kaikkein epävarmimmat ihmiset, sellaiset jotka luulevat siitä hyötyvän urallaan, taloudellisesti, narsisminsa takia, apinoivat Amerikan seinähullua identiteettipolitiikkaa. Suomen ei moiseen hulluuteen mukaan tarvitse mennä sanoi Hesari tai pari hörhöä sitten mitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olet oikeassa. Omasta mielestäni sopivinta/parhainta pitäisi äänestää eikä silloin kai esim. sukupuolella tai ihonvärillä ole väliä. No toki saa olla, mutta en ole koskaan ymmärtänyt moista ajattelua.

+++++
"Jos Ruskeat tytöt vastustaisivat aidosti rasismia, he poistaisivat listan ja edistäisivät sellaista Suomea, jossa ihonvärini ei ole mikään syy nauttia perusteettomia etuuksia.
"
En ole lainkaan varma siitä että rasismin vastustus on tuossa se heidän eniten haluamansa asia. Esim. enemmän luokittelua tuntuvat haluavan (noh, kuuluu toki nykyfeminismiin luokitella ja määritellä mikä onkaan enemmän sorrettu lokero kuin joku toinen). Ja mitä muuta äänestämiseen kehottaminen ihonvärin perusteella on kuin juuri sitä itseään.
Ehkä ovat katsoneet pimeyteen niin kauan että pimeys on alkanut katselemaan takaisin.

Käyttäjän samimiettinen kuva
Sami Miettinen

Universaali ratonalistinen humanismi on viisas valinta. Toivottavasti hyvässä ja pahassa ihmisten identiteetit menettävät merkityksensä lokerointiperusteena.

Minusta ansaitset tukea ihan tämän perusteella, mutta kerro joku polittinen tavoitteesi tai idea, niin sitten sille olisi järkiperusteita. Itse olen ikävä kyllä Helsingin äänipiirin äänestäjä. :)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voin hänen puolestaan linkata yhden hänen aiemmista blogeistaan:

http://bingatupamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2199...

Jos luet sen, niin voit päätellä kuinka järkevän syvällisesti ajatteleva nainen on kyseessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä äänestän kokoomusta siksi että sillä on nyt, hallituksen hajottua, järkevä sote- politiikka.

Vähän myöhään se käänne tuli, mutta menneillä ei ole merkitystä, vain nykyisyydellä ja tulevaisuudella.

Sillä ei ole mitään merkitystä montako kiinalassyntyistä- tai kiinalaisperäistä ehdokasta kokoomuksella on, Voi olla yksi tai kaksi tai vaikka kaikki, tai ei yhtään. Vain sillä on merkitystä mikä on kokoomuksen politiikka.

En pidä siitä että kokoomus ajaa Suomen herrojen etuja duunareiden etujen kustannuksella, mutta käytännön erot politiikassa esimerkikisi demareihin ovat käytännössä niin pienet, että tässä tapauksessa muut kysymykset, vaikkapa soten järkevä toteuttaminen, painaa vaassa enemmän kuin herrojen ja duunareiden keskinäinen kina kakunjaosta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Nyt on muistettava, että sinä olet niitä todellisia rasisteja, joiden mielestä ihmisiä voi kohdella suomessa eritavoin riippuen saapumismaasta. Tämä on tosi asia ja löytyy kommenttihistorioista, jos jaksetaan alkaa kaivamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt on muistettava että kutsut minua rasistiksi, vaikka olet sitä mieltä ettei ketään saa kutsua rasistiksi, olipa siitä mäyttöä tai ei.

Mitenköhän se oikein menisi jos aina kun käyttää sanaa rasisti pitäisi ensin ottaa yhteyttä johonkin lakimieheen, joa yrittäisi sitten varnistaa että rasismista on jotain näyttöä ennenkuin sitä sanaa uskaltaa käyttää.

No, persuilla on tätä todistustaakkaa sanomisistaan muutenkin niin paljon että en aio kutsua lakimiestä tutkimaan onko minun nimittämseni rasistiksi oikeutettua,

Sitäpaitsi minun nimittelyni rasistiksi on jokatapauksessa pieni rikos ja pieni synti niihin rikoksiin ja synteihin verrattiuna mihin persut ovat syyllistyneet nimitellessään ja solvatessaan turvapaikanhakijoita, eikä niitäkään isoja rikoksia selvittämään ole pantu lakimiehia asialle.

Tästäkin näkee miten rasistinen maa tämä onnellisten ihmisten maa on ja miten vapaasti täällä saa olla rasisti ja harrastaa rasismia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #13

Niin sinulla tuo tapa pistää sanoja toisten suuhun. Sekin on käynyt selväksi.

Jos ihmisten kohtelu eritavoin kansallisuudesta riippuen ei ole rasismia, niin mikäs sitten.

Enkä ole persukaan. En edes ole äänestänyt ainakaan vielä eduskuntavaaleissa heitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Enkä ole persukaan. En edes ole äänestänyt ainakaan vielä eduskuntavaaleissa heitä."

Miksi sitten kannatat persujen mielipiteitä?

Niin ja miksi loukkaannut ja puolustaudut jos minä arvostelen ja "solvaan" persupolitiikkaa, nimenomaan mainiten nimeltä persut.

Miksi loukkaannut ja suutut persujen puolesta, ja olet aina valmis kuin partiopoika puolustamaan persuja ja heidän mielipiteitään, jos et kerran ole persu?

Samalla tavalla monet sanovat etteivät kannata vihapuheita, ja väittävät mm. minun persukritiikkiäni tuomittavaksi vihapuheeksi, mutta puolustavat vihapuheita harrastavia persuja ja puolustavat persujen oikeutta vihapuheisiinsa, mitä he tietenkin kutsuvat pehmoisella termillä maahanmuuttokritiikiksi.

Tämä kuulostaa kovasti siltä että kyllä niitä matuja saa vihata ja niistä voi ja niistä pitää pitää vihapuheita, mutta valkoista miestä, etenkään persua, ei pidä arvostella, se on nimittäin synti se. Tämä kuulostaa kovasti rasismilta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

"Uskon, että Suomessa pääsemme vielä sellaiseen asetelmaan, jossa ihonvärillä ei ole mitään väliä. Tämä tarkoittaa, että minua ei pistetä suurennuslasin alle ja arvuutella uhriasemaani ulkonäön perusteella. "

Blogisi oli hyvä. En usko, että tähän päästään. Eroja halutaan pitää yllä, koska niitä voidaan käyttää aseina poliittisia tavoitteita ajettaessa.

Itse luulin vielä joskus 90 luvulla, että sukupuolten tasa-arvolla pyritään tilanteeseen, jossa sukupuolella ei ole väliä eikä merkitystä. Päinvastoin on käynyt. Sukupuolten eroja korostetaan koko ajan. Siitä on tullut politiikan teon väline. Lähinnä tuntuu, että sukupuolet pyritään erottamaan toisistaan, koska se palvelee joidenkin etuja.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

"Uskon, että Suomessa pääsemme vielä sellaiseen asetelmaan, jossa ihonvärillä ei ole mitään väliä. Tämä tarkoittaa, että minua ei pistetä suurennuslasin alle ja arvuutella uhriasemaani ulkonäön perusteella. "

Minä uskon myös, että pääsemme. Emme minun sukupolveni aikana, emmekä luultavasti seuraavankaan, mutta kun tarpeeksi aikaa kuluu, niin kyllä pääsemme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Uskossa on hyvä elää, mutta se on kuvittelua joka on ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Jos olisi mahdollista elää maailmassa jossa ihonvärillä ei ole väliä, se olisi jo voinut toteutua. Siihen on ollut jo olemassa kaikki edellytykset.

Koska tämä ei ole toteutunut ja rasismi ja sen kaltainen ajattelu elää yhtä voimakkaana kuin ennenkin, en usko että rasismia voidaan koskaan kitkeä täysin. Se elää ihmiskunnassa yhtä sitkeästi kuin ahneus, viha, kostonhimo ja pahuus.

Pahuutta on luoja paratkoon yritetty kitkeä ihmiskunnasta vuosituhansia, mutta ne jotka ovat pahuutta karsimassa, ovat itsekin pahoja, kuten oikeudenkäynnit poliiseja vastaan ovat osoittaneet, eikä pahuuden poistamisestakaan voi koskaan tulla mitään.

Toimituksen poiminnat