Binga Tupamäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Päiväkirja

Elää ja kirjoittaa.

Asun Suomessa, jossa minulle myönnettiin poliittinen turvapaikka. Kutsumuksenani on kirjoittaa sodanvastaisia tekstejä, sillä olen ollut silminnäkijänä kaikissa Tšetšenian sodissa, jotka ajoittuivat yhteen minun lapsuuteni, teini-ikäni ja nuoruuteni kanssa. Kokonaiset kymmenen vuotta sotaa! Vuodesta 1994 vuoteen 2004. 

Sodan sirpaleet - Tytön päiväkirja Tšetšeniasta

Fragment

24. Syyskuuta 1999

10:05 aamulla

Tänään meitä pommitettiin vähän. Naapurit eivät menneet töihin koska olivat peloissaan. Menen äidin kanssa torille myymään ja autan häntä. Koulussa huhutaan koulun sulkemisesta. Kaikki puhuvat että tulee sota.

14:05

Kuuluu lentokoneiden mylvintää. Ne pommittavat mutta toistaiseksi kaukana. Groznyin keskustassa, missä tori sijaitsee, vain maankamaran tärinä tuntuu eikä muuta. En lähde mihinkään. Ja mihin voisin mennä? Olen täällä.

 

Ilmiö nimeltä Matti Klinge

Motto:

Kuvaavaa on, että muistan ennen joulua lukeneeni baarissa iltalehdestä maininnan siitä miten professori Matti Klinge oli saanut ruotsalaisen palkinnon.  Halutessani nyt tarkemmin noteerata tapahtuman, ei ankara googlaaminen tuottanut tulosta.  Mikä palkinto, mikä huomionosoitus?  Miksei se näy meidän sähköisessä tajunnassamme.

Siis onko tämä ilmiö, oire jostain?

Onko ilmiö nimeltä Matti Klinge virallisen Suomen kirkonkirouksessa?

*

Muistelmat

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä