Binga Tupamäki

Kaikki blogit puheenaiheesta Sigmar Gabriel

Lännen arvot - niitä ei enää ole: on vain voima ja sen paras tae on ydinase

Status quo, Saksa ja Lännen arvot - muutoksessa

Euroopan Unionin syvennetyn integraation lähtökohta oli estää Saksalaisen Euroopan synty, ja sen sijaan luoda Eurooppalainen Saksa. Poliitikot kävivät edellisiä maailmansotia, torjuntaa, sen sijaan että olisivat hahmottaneet tulevia ja luoneet torjuntalinjoja tulevia katastrofeja estämään.

Schulz: AfD ei ole vaihtoehto vaan häpeä Saksalle

Tammikuussa Saksan SPD:n puheenjohtaja Sigmar Gabriel yllättäen ilmoitti, että hän väistyy puolueen puheenjohtajuudesta ja liittokansleriehdokkuudesta europarlamentaariikko Martin Sculzin hyväksi. Tästä alkoi SPD uskomattoman nopea kannatuksen kasvu. SPD:n kannatus on sen jälkeen kasvanut noin 10 %-yksikköä ja on nyt runsaat 30%.

http://www.wahlrecht.de/umfragen/

Sigmar Gabriel luopuu, Martin Schulz tilalle? Mikä muuttuu?

Yhteisessä tiedotustilaisuudessaan viime tiistaina Saksan SPD politiikot Sigmar Gabriel ja Martin Schulz ilmoittivat Gabrielin luopuvan Schulzin hyväksi SPD:n puheenjohtajuudesta ja kansleriehdokkuudesta. SPD:n puheenjohtajisto oli Gabrielin ehdotuksesta on päättänyt yksimielisesti tehdä entisestä Euroopan parlamentin puhemiehestä SPD:n kansleriehdokkaan syksyn liittopäivävaaleihin ja myös puolueen puheenjohtajan. Gabriel sanoi, että Schulzilla olisi paremmat mahdollisuudet haastaa Angela Merkel.

Saksan demarit menettävät toivonsa TTIP:n syntymiseen

Saksan talousministeri, varaliittokansleri ja demarijohtaja Sigmar Gabriel sanoo, että Euroopan ja Yhdysvaltain neuvottelijat eivät ole saavuttaneet yksimielisyyttä ainoastakaan TTIP:n 27:stä pääkysymyksestä.

Gabrielin mukaan neuvottelut ovat de facto epäonnistuneet, vaikka sitä ei vielä ole myönnetty.

http://bigstory.ap.org/article/611ff828b5ed44d5ad56ab46e0781e52/german-e...?

Saksan poliittinen kenttä murroksessa

Saksan Liittotasavalta muodostettiin toisen maailmansodan jälkeen miehitysvyöhykkeisiin jaetun Saksan kolmesta länsiliittouman miehitysvyöhykkeestä. Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeestä taas puolestaan syntyi DDR.

Liittotasavaltaa hallitsi aluksi lähes 20 vuotta unionipuolueet CDU ja CSU. Vuonna 1966 muodostettiin niinsanottu suuri koalitio, jossa olivat mukana CDU/CSU ja SPD. Sen jälkeen hallituksessa ovat olleet vuoroin CDU/CSU ja SPD joko FDP:n tai Vihreiden kanssa. Nyt taas hallitusvastuussa on suuri koalitio.

Saksan vasemmisto hakemassa vihdoin keskinäistä yhteistyötä?

Saksalaisten mediatietojen mukaan SPD:n puheenjohtaja Sigmar Gabriel haluaa rakentaa puheyhteyden die Linkeen. Hän haluaa tavata Saarlandin die Linken nykyisen puheenjohtaja Oskar Lafontainen. Aloite on tullut Gabrielilta. Olisi kysymys mielipiteenvaihdosta ilman mitään konkreettista teemaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä